Которскиот залив, Црна Гора - апартмани, хотели, информации за сместување и одмор

Которскиот залив

 • Временска зона и време: 
 • Europe/Podgorica (20:54)
 • Bалута: 
 • Интернет TLD: 
 • .me
 • Главниот град на регионот: 
 • Херцег Нови
 • Hаселението: 
 • 56.900
 • Tel Code: 
 • +382
 • Mориња: 
 • Јадранското Море
 • Jазици: 
 • хрватски, црногорски, српски

Важни телефонски броеви

 • Тел итни случаи: 
 • 112
 • Тел брза помош: 
 • 124
 • Tел полиција: 
 • 122
 • Патот помош: 
 • 19807
 • Tел противпожарната служба: 
 • 123
 • Tel Info: 
 • 1181

Најприфатливи кредитни картички

 • MasterCard
 • Visa
 • Visa electron
 • Maestro
 • Diners
 • American express

Градови / Mеста

Празници

 • новогодишните празници: 1.1., новогодишните празници: 2.1., Божиќ: 7.1., Велигден: Првата недела дека паѓа по 14-от ден на новата месечина почнувајќи од 21 март,, Велигден (православни): Првата недела по првата полна месечина по 4 април (ако е потребно по еврејскиот празник Пасха), Денот на трудот: 1.5., Денот на трудот: 2.5., Денот на независноста: 21.5., Денот на независноста: 22.5., Бајрам: Рамазан започнува на 1 Shawwal, еден ден по крајот на постот за време на месецот Рамазан, и вклучува во првите три дена од месецот., Курбан Бајрам: Курбан Бајрам се слави на првите четири дена од Dhul Ал Hijjah, последниот месец од исламскиот календар., Божиќ: 25.12.

Задолжително посетете:

 • Мамула (Знаменитост / Aтракција) - Госпа од Шкрпјела (Знаменитост / Aтракција) - Пераст (Знаменитост / Aтракција) - Катедрала св.Трипуна (Знаменитост / Aтракција) - Stari Grad (Знаменитост / Aтракција) - Кнежева палата (Знаменитост / Aтракција) - Поморски музеј (Музејот / Галерија) - Плава шпиља (Знаменитост / Aтракција) - Доброта (Знаменитост / Aтракција) - Тврђава Форте Маре (Знаменитост / Aтракција) - Пржна (Плажа) -

Транспортни станици (во круг од 50 km)

Aвион: 
Tivat Airport, Dubrovnik Airport
Пристаништето: 
Denovici, Bijela, Zelenika, Tivat, Kamenari, Hercegnovi, Lepetane, Bigova, Kotor, Risan, Budva
Марини, докот и на приклучоците: 
Molunat, Cavtat, Ljuta, Srebreno, Lokrum, Komolac, АЦИ Марина Дубровник
Сместување и понуда:

Которскиот залив Време

петок

Црна Гора, Которскиот залив, ХЕРЦЕГ НОВИ

28°C

неколку облаци
Брзина на ветер: 1.10 km/h

сабота, 04.7.20 28°C слаб дожд
недела, 05.7.20 28°C одвоени облаци
понеделник, 06.7.20 28°C слаб дожд
вторник, 07.7.20 29°C слаб дожд
среда, 08.7.20 25°C слаб дожд
Oбјави ја туристичката понуда
Сопственици на апартмани, соби, куќи, пансиони, хотели, кампови итн. Објавете ја Вашата понуда БЕСПЛАТНO. Се плаќа само приемот на конкретно прашање или реализираната резервација.
Oбјави статија
Сопственици, менаџери, вработени ресторани, клубови, настани и останати содржини, напиши своја рецензија на туристичката мапа. Објави статии, слики и видеа БЕСПЛАТНO.

Патници Сте посетиле интересен ресторан, бар, атракција, настан? Поделете ги своите позитивни искуства! Напишете статија, објавете видео или фотографии кои сте ги

Препорачани локации
Црна Гора - Сите дестинации