Централна Црна Гора, Црна Гора - апартмани, хотели, информации за сместување и одмор

Централна Црна Гора

 • Временска зона и време: 
 • Europe/Podgorica (05:38)
 • Bалута: 
 • Интернет TLD: 
 • .me
 • Главниот град на регионот: 
 • Подгорица
 • Tel Code: 
 • +382
 • Jазици: 
 • црногорски, српски

Важни телефонски броеви

 • Тел итни случаи: 
 • 112
 • Тел брза помош: 
 • 124
 • Tел полиција: 
 • 122
 • Патот помош: 
 • 19807
 • Tел противпожарната служба: 
 • 123
 • Tel Info: 
 • 1181

Најприфатливи кредитни картички

 • MasterCard
 • Visa
 • Visa electron
 • Maestro
 • Diners
 • American express

Градови / Mеста

Празници

 • новогодишните празници: 1.1., новогодишните празници: 2.1., Божиќ: 7.1., Велигден: Првата недела дека паѓа по 14-от ден на новата месечина почнувајќи од 21 март,, Велигден (православни): Првата недела по првата полна месечина по 4 април (ако е потребно по еврејскиот празник Пасха), Денот на трудот: 1.5., Денот на трудот: 2.5., Денот на независноста: 21.5., Денот на независноста: 22.5., Бајрам: Рамазан започнува на 1 Shawwal, еден ден по крајот на постот за време на месецот Рамазан, и вклучува во првите три дена од месецот., Курбан Бајрам: Курбан Бајрам се слави на првите четири дена од Dhul Ал Hijjah, последниот месец од исламскиот календар., Божиќ: 25.12.

Задолжително посетете:

 • Национални парк Скадарско језеро (национален парк) - Три реликвије (Знаменитост / Aтракција) - Национални парк Ловћен (национален парк) - Ријека Црнојевића (Знаменитост / Aтракција) - Двор краља Николе (Знаменитост / Aтракција) - Ризница цетињског манастира (Музејот / Галерија) - Манастир Острог (Знаменитост / Aтракција) - Дукља (Знаменитост / Aтракција) - Мост Миленијум (Знаменитост / Aтракција) - Музеја града Подгорице (Музејот / Галерија) -

Транспортни станици (во круг од 50 km)

Aвион: 
Podgorica Airport, Tivat Airport
Пристаништето: 
Kotor, Risan, Lepetane, Kamenari, Tivat, Bijela, Budva, Bigova, Denovici, Zelenika
Сместување и понуда:

Централна Црна Гора Време

петок

Црна Гора, Централна Црна Гора, ПОДГОРИЦА

11°C

слаб дожд
Брзина на ветер: 0.29 km/h

сабота, 07.12.19 7°C силен дожд
недела, 08.12.19 6°C облаци
понеделник, 09.12.19 4°C силен дожд
вторник, 10.12.19 3°C слаб дожд
среда, 11.12.19 1°C чисто небо
Сместување и понуда
Oбјави ја туристичката понуда
Сопственици на апартмани, соби, куќи, пансиони, хотели, кампови итн. Објавете ја Вашата понуда БЕСПЛАТНO. Се плаќа само приемот на конкретно прашање или реализираната резервација.
Oбјави статија
Сопственици, менаџери, вработени ресторани, клубови, настани и останати содржини, напиши своја рецензија на туристичката мапа. Објави статии, слики и видеа БЕСПЛАТНO.

Патници Сте посетиле интересен ресторан, бар, атракција, настан? Поделете ги своите позитивни искуства! Напишете статија, објавете видео или фотографии кои сте ги

Препорачани локации
Црна Гора - Сите дестинации