Корнат, Корнати, Хрватска - апартмани, хотели, информации за сместување и одмор

Корнат

 • Временска зона и време: 
 • Europe/Zagreb (22:22)
 • Bалута: 
 • Интернет TLD: 
 • .hr
 • Hаселението: 
 • 7
 • Површина: 
 • 32 km2
 • надморска височина: 
 • 9 m
 • Повикувачки број за земјата: 
 • +385
 • Повикувачки број за градот: 
 • 022
 • Mориња: 
 • Јадранското Море
 • Jазици: 
 • хрватски
 • Позицијата на мапа: 
 • 43.808253708837, 15.315650619629

Важни телефонски броеви

 • Тел итни случаи: 
 • +385 112
 • Тел брза помош: 
 • +385 194
 • Tел полиција: 
 • +385 192
 • Патот помош: 
 • +385 1987
 • Tел противпожарната служба: 
 • +385 193
 • Tel Info: 
 • +385 11888

Најприфатливи кредитни картички

 • MasterCard
 • Visa
 • Visa electron
 • Maestro
 • Diners
 • American express

Празници

 • Нова Rодина: 1.1., Богојавление: 6.1., Велигден и Велигден понеделник: Првата недела дека паѓа по 14-от ден на новата месечина почнувајќи од 21 март, Ден на трудот: 1.5., корпус Кристи: деветтиот четврток по Велигден, Антифашистичката борба ден: 22.6., денот на државноста: 25.6., Ден на победата и татковинската благодарност Ден: 5.8., Успение на Пресвета Богородица: 15.8., Ден на независноста: 8.10., Ден на Вси светци: 1.11., Божиќ: 25.12., божиќните празници: 26.12.

  Транспортни станици (во круг од 20 km)

  Пристаништето: 
  Kornati, Tkon, Vrgada, Pasman, Sali, Turanj
  Марини, докот и на приклучоците: 
  Lopatica, Mana Island, Radovan, Ropotnica, Jagodnja, Levrnaka, Statival North, Svrsata Vela, Uvala Saruscica, Spinate, Uvala Lavsa, Babin Bok, Zesnja, Statival, Strunac, АЦИ Марина жут, Pod Blizanj, Bizikovica, Pinizelic, Kod Mare, Seseljin Stan, Clamoc, Mala Proversa, Koromasnja, Zincena, Cuscica, U. Landin, Ravni Zakan, Opat Kornat, Triluke Pasman, Lavdara Malai, Sveti Ante Pasman, Smokvica Bocatna Vod, Zaklopica, Kobiljak Pasman, Studenac, Skrovada, Kameni Zakan, Ugrinici, Misulici, Sveti Andrija, Celinja, Kraj, Uvala Mir, Smokvica Vela, Potkuca, Artina, Bok Lavdara, Uvala Krusevica, Dumboka, Uvala Muline, Luka Crvena, Марина Корнати, Uvala Kucica Mul, Mrljane, Barotul, Jaz, Nevidane East, Sveti Filipjakov, Nevidane, Uvala Magrovica, Arta Malii, Dugovaka, Kurela Veli, Hrid Misine
  Сместување и понуда: Oдмор сместување

  Корнат Време

  петок

  Хрватска, Корнати, КОРНАТ

  16°C

  чисто небо
  Брзина на ветер: 3.60 km/h

  сабота, 27.2.21 14°C чисто небо
  недела, 28.2.21 12°C чисто небо
  понеделник, 01.3.21 11°C чисто небо
  вторник, 02.3.21 12°C чисто небо
  среда, 03.3.21 13°C чисто небо
  Сместување и понуда
  Oбјави ја туристичката понуда
  Сопственици на апартмани, соби, куќи, пансиони, хотели, кампови итн. Објавете ја Вашата понуда БЕСПЛАТНO. Се плаќа само приемот на конкретно прашање или реализираната резервација.
  Oбјави статија
  Сопственици, менаџери, вработени ресторани, клубови, настани и останати содржини, напиши своја рецензија на туристичката мапа. Објави статии, слики и видеа БЕСПЛАТНO.

  Патници Сте посетиле интересен ресторан, бар, атракција, настан? Поделете ги своите позитивни искуства! Напишете статија, објавете видео или фотографии кои сте ги

  Препорачани локации
  Хрватска - Сите дестинации