Сит, Корнати, Хрватска - апартмани, хотели, информации за сместување и одмор

Сит

 • Временска зона и време: 
 • Europe/Zagreb (17:18)
 • Bалута: 
 • Интернет TLD: 
 • .hr
 • Површина: 
 • 2 km2
 • Повикувачки број за земјата: 
 • +385
 • Повикувачки број за градот: 
 • 022
 • Mориња: 
 • Јадранското Море
 • Jазици: 
 • хрватски
 • Позицијата на мапа: 
 • 43.926381302441, 15.302218116882

Важни телефонски броеви

 • Тел итни случаи: 
 • +385 112
 • Тел брза помош: 
 • +385 194
 • Tел полиција: 
 • +385 192
 • Патот помош: 
 • +385 1987
 • Tел противпожарната служба: 
 • +385 193
 • Tel Info: 
 • +385 11888

Најприфатливи кредитни картички

 • MasterCard
 • Visa
 • Visa electron
 • Maestro
 • Diners
 • American express

Празници

 • Нова Rодина: 1.1., Богојавление: 6.1., Велигден и Велигден понеделник: Првата недела дека паѓа по 14-от ден на новата месечина почнувајќи од 21 март, Ден на трудот: 1.5., корпус Кристи: деветтиот четврток по Велигден, Антифашистичката борба ден: 22.6., денот на државноста: 25.6., Ден на победата и татковинската благодарност Ден: 5.8., Успение на Пресвета Богородица: 15.8., Ден на независноста: 8.10., Ден на Вси светци: 1.11., Божиќ: 25.12., божиќните празници: 26.12.

  Транспортни станици (во круг од 20 km)

  Aвион: 
  Zadar Airport
  Пристаништето: 
  Pasman, Tkon, Turanj, Sali, Kornati, Sukosan, Bibinje, Kali, Vrgada, Preko, Gazenica
  Марини, докот и на приклучоците: 
  Celinja, Kobiljak Pasman, Sveti Ante Pasman, Bizikovica, АЦИ Марина жут, Clamoc, Strunac, Pinizelic, Babin Bok, Zesnja, Lavdara Malai, Zincena, Uvala Saruscica, Mrljane, U. Landin, Barotul, Nevidane East, Skrovada, Nevidane, Kraj, Potkuca, Cuscica, Svrsata Vela, Misulici, Dobropoljana, Bok Lavdara, Mala Proversa, Ugrinici, Statival, Jagodnja, Seseljin Stan, Uvala Muline, Banj, Kod Mare, Pod Blizanj, Statival North, Sveti Luka, Spinate, Studenac, Leso, Dumboka, Zdrelac Polaca, Sveti Filipjakov, Prolaz Zdrelac, Triluke Pasman, Sabusica, Марина Корнати, Uvala Krusevica, Uvala Mir, Uvala Kucica Mul, Radovan, Zaklopica, Markarska, Dugi Otok, Levrnaka, Uvala Magrovica, Jaz, Luka Crvena, Mana Island, Uvala Lamjana Mala, Uvala Lamjana Vela, Lopatica, Vodenjak, Zmanscica, Brsanj, Ropotnica, Iz Mali, Sveti Andrija, Artina, Luka Dugi Otok, Knez, Osljak Island, Dugovaka, Poljana Galovac

  Сит Време

  сабота

  Хрватска, Корнати, СИТ

  15°C

  чисто небо
  Брзина на ветер: 7.71 km/h

  недела, 28.2.21 11°C чисто небо
  понеделник, 01.3.21 12°C чисто небо
  вторник, 02.3.21 11°C чисто небо
  среда, 03.3.21 12°C чисто небо
  четврток, 04.3.21 11°C чисто небо
  Oбјави ја туристичката понуда
  Сопственици на апартмани, соби, куќи, пансиони, хотели, кампови итн. Објавете ја Вашата понуда БЕСПЛАТНO. Се плаќа само приемот на конкретно прашање или реализираната резервација.
  Oбјави статија
  Сопственици, менаџери, вработени ресторани, клубови, настани и останати содржини, напиши своја рецензија на туристичката мапа. Објави статии, слики и видеа БЕСПЛАТНO.

  Патници Сте посетиле интересен ресторан, бар, атракција, настан? Поделете ги своите позитивни искуства! Напишете статија, објавете видео или фотографии кои сте ги

  Препорачани локации
  Хрватска - Сите дестинации