Жолта, Корнати, Хрватска - апартмани, хотели, информации за сместување и одмор

Жолта

 • Временска зона и време: 
 • Europe/Zagreb (16:02)
 • Bалута: 
 • Интернет TLD: 
 • .hr
 • Hаселението: 
 • 5
 • Површина: 
 • 15 km2
 • Повикувачки број за земјата: 
 • +385
 • Повикувачки број за градот: 
 • 022
 • Mориња: 
 • Јадранското Море
 • Jазици: 
 • хрватски
 • Позицијата на мапа: 
 • 43.862550929232, 15.313247360352

Важни телефонски броеви

 • Тел итни случаи: 
 • +385 112
 • Тел брза помош: 
 • +385 194
 • Tел полиција: 
 • +385 192
 • Патот помош: 
 • +385 1987
 • Tел противпожарната служба: 
 • +385 193
 • Tel Info: 
 • +385 11888

Најприфатливи кредитни картички

 • MasterCard
 • Visa
 • Visa electron
 • Maestro
 • Diners
 • American express

Празници

 • Нова Rодина: 1.1., Богојавление: 6.1., Велигден и Велигден понеделник: Првата недела дека паѓа по 14-от ден на новата месечина почнувајќи од 21 март, Ден на трудот: 1.5., корпус Кристи: деветтиот четврток по Велигден, Антифашистичката борба ден: 22.6., денот на државноста: 25.6., Ден на победата и татковинската благодарност Ден: 5.8., Успение на Пресвета Богородица: 15.8., Ден на независноста: 8.10., Ден на Вси светци: 1.11., Божиќ: 25.12., божиќните празници: 26.12.

  Транспортни станици (во круг од 20 km)

  Пристаништето: 
  Kornati, Tkon, Pasman, Turanj, Sali, Vrgada
  Марини, докот и на приклучоците: 
  Jagodnja, Uvala Saruscica, Babin Bok, Strunac, Zesnja, АЦИ Марина жут, Svrsata Vela, Statival North, Bizikovica, Statival, Pinizelic, Radovan, Spinate, Clamoc, Pod Blizanj, Levrnaka, Kod Mare, Zincena, Seseljin Stan, Mana Island, U. Landin, Mala Proversa, Sveti Ante Pasman, Lopatica, Cuscica, Lavdara Malai, Kobiljak Pasman, Celinja, Ropotnica, Triluke Pasman, Misulici, Skrovada, Ugrinici, Kraj, Studenac, Potkuca, Zaklopica, Bok Lavdara, Mrljane, Barotul, Uvala Muline, Uvala Mir, Uvala Lavsa, Nevidane East, Dumboka, Uvala Krusevica, Nevidane, Марина Корнати, Sveti Filipjakov, Uvala Kucica Mul, Dobropoljana, Luka Crvena, Sveti Andrija, Artina, Jaz, Banj, Uvala Magrovica, Leso, Dugi Otok, Koromasnja, Sveti Luka, Zdrelac Polaca, Opat Kornat, Prolaz Zdrelac, Ravni Zakan, Dugovaka, Sabusica, Kurela Veli, Smokvica Bocatna Vod, Markarska, Arta Malii, Zmanscica, Smokvica Vela, Kameni Zakan

  Жолта Време

  сабота

  Хрватска, Корнати, ЖОЛТА

  15°C

  чисто небо
  Брзина на ветер: 10.19 km/h

  недела, 28.2.21 12°C чисто небо
  понеделник, 01.3.21 13°C чисто небо
  вторник, 02.3.21 12°C чисто небо
  среда, 03.3.21 13°C чисто небо
  четврток, 04.3.21 12°C чисто небо
  Oбјави ја туристичката понуда
  Сопственици на апартмани, соби, куќи, пансиони, хотели, кампови итн. Објавете ја Вашата понуда БЕСПЛАТНO. Се плаќа само приемот на конкретно прашање или реализираната резервација.
  Oбјави статија
  Сопственици, менаџери, вработени ресторани, клубови, настани и останати содржини, напиши своја рецензија на туристичката мапа. Објави статии, слики и видеа БЕСПЛАТНO.

  Патници Сте посетиле интересен ресторан, бар, атракција, настан? Поделете ги своите позитивни искуства! Напишете статија, објавете видео или фотографии кои сте ги

  Препорачани локации
  Хрватска - Сите дестинации