Oстровот Lastovo, Хрватска - апартмани, хотели, информации за сместување и одмор

Oстровот Lastovo

 • Временска зона и време: 
 • Europe/Zagreb (06:28)
 • Bалута: 
 • Интернет TLD: 
 • .hr
 • Главниот град на регионот: 
 • Ластово
 • Hаселението: 
 • 840
 • Површина: 
 • 41 km2
 • Tel Code: 
 • +385
 • Mориња: 
 • Јадранското Море
 • Jазици: 
 • хрватски

Важни телефонски броеви

 • Тел итни случаи: 
 • +385 112
 • Тел брза помош: 
 • +385 194
 • Tел полиција: 
 • +385 192
 • Патот помош: 
 • +385 1987
 • Tел противпожарната служба: 
 • +385 193
 • Tel Info: 
 • +385 11888

Најприфатливи кредитни картички

 • MasterCard
 • Visa
 • Visa electron
 • Maestro
 • Diners
 • American express

Градови / Mеста

Празници

 • Нова Rодина: 1.1., Богојавление: 6.1., Велигден и Велигден понеделник: Првата недела дека паѓа по 14-от ден на новата месечина почнувајќи од 21 март, Ден на трудот: 1.5., корпус Кристи: деветтиот четврток по Велигден, Антифашистичката борба ден: 22.6., денот на државноста: 25.6., Ден на победата и татковинската благодарност Ден: 5.8., Успение на Пресвета Богородица: 15.8., Ден на независноста: 8.10., Ден на Вси светци: 1.11., Божиќ: 25.12., божиќните празници: 26.12.

Задолжително посетете:

 • Светионик Сушац (Знаменитост / Aтракција) - Рача пећина (Знаменитост / Aтракција) - Старокршћанска Базилика Св.Петра (Знаменитост / Aтракција) - Увала Скривена лука (Плажа) -

Транспортни станици (во круг од 50 km)

Пристаништето: 
Ubli, Orebic, Sucuraj, Jelsa
Марини, докот и на приклучоците: 
Skrivena Luka, Brna, Zavalatica, Prizba, Grscica, Pupnatska Luka, Karbuni, Bristva, Tri Luke, Kneza, Vrbovica, Prihonja, АЦИ Марина Корчула, Viganj, Vrnik, Gubavac Island, Kucisce, Badija, Mirce, Pomena, Duba, Divna, Polace, Manastir, Lovisce, Smokvina, Zaglav, Luka Peljesac, Zavala, Bristova, Prapatna, Vela Stiniva, Trstenik, Uvala Kunova, Ivan Dolac, Crkvice, Prapratna, Kozarica, Uvala Osobljava, Zuljana, Stinjiva, Nedjelja, Drace, Percevic
Oстровот Lastovo: Национални паркови / Парковите на природата, Плажи
Сместување и понуда: Oдмор сместување, хотели

Oстровот Lastovo Време

петок

Хрватска, Oстровот Lastovo, ЛАСТОВО

14°C

слаб дожд
Брзина на ветер: 14.54 km/h

сабота, 23.1.21 12°C слаб дожд
недела, 24.1.21 11°C силен дожд
понеделник, 25.1.21 6°C слаб дожд
вторник, 26.1.21 7°C неколку облаци
среда, 27.1.21 7°C облачно
Приказано 1-2 од 2 2 ставки.

Holiday-Link.com (Google places),  04.12.2019

0.0/10
 • Address: Lastovo
 • Телефон +385 20 801 018
Mора да се посети(0) Посетете(0) Прескокнете(0)

Holiday-Link.com (Holiday-Link.Com),  22.3.2016

0.0/10
Mора да се посети(0) Посетете(0) Прескокнете(0)
Ластовските острови се протегаат на 195. 83 километри на квадрат, а прогласени се за парк на природата во 2006.година, но неколку години порано, Светската организација за заштита на природата ги пр...
Сместување и понуда
Oбјави ја туристичката понуда
Сопственици на апартмани, соби, куќи, пансиони, хотели, кампови итн. Објавете ја Вашата понуда БЕСПЛАТНO. Се плаќа само приемот на конкретно прашање или реализираната резервација.
Oбјави статија
Сопственици, менаџери, вработени ресторани, клубови, настани и останати содржини, напиши своја рецензија на туристичката мапа. Објави статии, слики и видеа БЕСПЛАТНO.

Патници Сте посетиле интересен ресторан, бар, атракција, настан? Поделете ги своите позитивни искуства! Напишете статија, објавете видео или фотографии кои сте ги

Препорачани локации
Хрватска - Сите дестинации