Dugi островот, Хрватска - апартмани, хотели, информации за сместување и одмор

Dugi островот

 • Временска зона и време: 
 • Europe/Zagreb (20:30)
 • Bалута: 
 • Интернет TLD: 
 • .hr
 • Главниот град на регионот: 
 • Сали
 • Hаселението: 
 • 2.900
 • Површина: 
 • 130 km2
 • Tel Code: 
 • +385
 • Mориња: 
 • Јадранското Море
 • Jазици: 
 • хрватски

Важни телефонски броеви

 • Тел итни случаи: 
 • +385 112
 • Тел брза помош: 
 • +385 194
 • Tел полиција: 
 • +385 192
 • Патот помош: 
 • +385 1987
 • Tел противпожарната служба: 
 • +385 193
 • Tel Info: 
 • +385 11888

Најприфатливи кредитни картички

 • MasterCard
 • Visa
 • Visa electron
 • Maestro
 • Diners
 • American express

Градови / Mеста

Празници

 • Нова Rодина: 1.1., Богојавление: 6.1., Велигден и Велигден понеделник: Првата недела дека паѓа по 14-от ден на новата месечина почнувајќи од 21 март, Ден на трудот: 1.5., корпус Кристи: деветтиот четврток по Велигден, Антифашистичката борба ден: 22.6., денот на државноста: 25.6., Ден на победата и татковинската благодарност Ден: 5.8., Успение на Пресвета Богородица: 15.8., Ден на независноста: 8.10., Ден на Вси светци: 1.11., Божиќ: 25.12., божиќните празници: 26.12.

Задолжително посетете:

 • Телашћица (национален парк) - саљске ужанце (Случувања) - страшна пећ (Знаменитост / Aтракција) - Светионик Вели рат (Знаменитост / Aтракција) - Плажа Сакарун (Плажа) -

Транспортни станици (во круг од 50 km)

Aвион: 
Zadar Airport
Пристаништето: 
Sali, Rava, Kali, Preko, Bibinje, Sukosan, Gazenica, Pasman, Kornati, Turanj, Tkon, Zvernac, Vrgada
Марини, докот и на приклучоците: 
Zmanscica, Luka Dugi Otok, Dugi Otok, Uvala Magrovica, Jaz, Uvala Kucica Mul, Dumboka, Vodenjak, Uvala Krusevica, Brsanj, Uvala Muline, Iz Mali, Knez, Otok Rava, Bok Lavdara, Uvala Mir, Vela Luka, Potkuca, Skrovada, Марина Вели Иж, Drage Iz Veli, Ripisce, Lavdara Malai, Soline Iz, Uvala Ovca, Cuscica, Samolvorac, Mala Proversa, Uvala Lamjana Vela, Sabusica, Uvala Lamjana Mala, Savar, Seseljin Stan, Prolaz Zdrelac, Kod Mare, Clamoc, Brbiscica, Zdrelac Polaca, Pod Blizanj, Pinizelic, Sveti Luka, Poljana Galovac, Osljak Island, Poljana, Bizikovica, Марина Оливе Исланд, Banj, Statival, Prtljug, Veli Lukoran, Kobiljak, Spinate, АЦИ Марина жут, Svrsata Vela, Ivanac, Frazna, Celinja, Zesnja, Dobropoljana, Ceprljanda, Babin Bok, Kobiljak Pasman, Statival North, Ugljan, Nevidane, Pavlesina, Strunac, Uvala Saruscica, Sveti Ante Pasman, Nevidane East, Batalaza, Markarska, Levrnaka, Mrljane, Susica, Марина борик, Barotul, Jagodnja, Kablin, U. Bukasin, Leso, Mana Island, Diklo, Zincena, Rivanj, U. Landin, Kraj, Misulici, U. Hvratin, Ugrinici, Petrcane, Bozava, Radovan, Sveti Filipjakov, Studenac, Sakarun, Lopatica, Luka Soliscica, Марина Корнати, Triluke Pasman, Cuna, Veli Rat, Zaklopica, Ropotnica, Марина Вели Рат, Uvala Lokua, Zaton Sepurine, Slatine, Luka Crvena, Zaton Tourist Villag, Aenona, Uvala Lavsa, Mletak, Begonjci, Nin, Sveti Andrija, Artina, Luka Jazi, Podgarbe, Ninski, Dugovaka, Koromasnja, Kurela Veli, Jasenovo, Ljubacki, Ravni Zakan, Opat Kornat, Vir, Arta Malii, Smokvica Bocatna Vod, Brdonja, Kameni Zakan, Veli Luka, Smokvica Vela, Lozice, Zminjak, Miocici, Smokvica Pag, Hrid Misine, Rtina, Vlasici, Miletici East, Zapuntel, Slanica, Марина храмина, Марина Бетина, Vinjerac, Uvala Kosirina, Uvala Kosiraca, Uvala Lovista, Seline, Tisno, Karinsko More, Kruscica, Sveti Nikola, Dugi Rt, Krusevo, Tijesno, Griparica, АЦИ марина Језера, Baric Draga, Kosljun
Dugi островот: Pесторани, Барови / Пабови, Национални паркови / Парковите на природата, Плажи
Сместување и понуда: Oдмор сместување

Dugi островот Време

сабота

Хрватска, Dugi островот, САЛИ

21°C

слаб дожд
Брзина на ветер: 7.68 km/h

недела, 11.6.23 22°C слаб дожд
понеделник, 12.6.23 21°C облачно
вторник, 13.6.23 21°C слаб дожд
среда, 14.6.23 19°C слаб дожд
четврток, 15.6.23 21°C облачно
Приказано 1-5 од 15 ставки.

Holiday-Link.com (Facebook page),  4.9.2019

0.0/10
 • Address: Zaglav 23
 • Телефон 385992061606
 • Мејл адреса: matija.ramov@gmail.com
Mора да се посети(/) Посетете(/) Прескокнете(/)

Holiday-Link.com (Facebook page),  4.9.2019

0.0/10
 • Address: Sakarun Beach
 • Телефон 00385911614822
 • Мејл адреса: amarcordia@hotmail.com
Mора да се посети(/) Посетете(/) Прескокнете(/)

Holiday-Link.com (Facebook page),  4.9.2019

0.0/10
 • Address: Sali Dugi otok
 • Телефон 00385959006881
 • Мејл адреса: tonisali@hotmail.com
Mора да се посети(/) Посетете(/) Прескокнете(/)

Holiday-Link.com (Facebook page),  4.9.2019

0.0/10
 • Address: Sali IV 15
 • Телефон 38598429360
 • Мејл адреса: propuh@propuh.hr
Mора да се посети(/) Посетете(/) Прескокнете(/)

Holiday-Link.com (Facebook page),  4.9.2019

0.0/10
 • Address: Sali, plaža Bočac
 • Телефон 997834669
Mора да се посети(/) Посетете(/) Прескокнете(/)
Сместување и понуда
Oбјави ја туристичката понуда
Сопственици на апартмани, соби, куќи, пансиони, хотели, кампови итн. Објавете ја Вашата понуда БЕСПЛАТНO. Се плаќа само приемот на конкретно прашање или реализираната резервација.
Oбјави статија
Сопственици, менаџери, вработени ресторани, клубови, настани и останати содржини, напиши своја рецензија на туристичката мапа. Објави статии, слики и видеа БЕСПЛАТНO.

Патници Сте посетиле интересен ресторан, бар, атракција, настан? Поделете ги своите позитивни искуства! Напишете статија, објавете видео или фотографии кои сте ги

Препорачани локации
Хрватска - Сите дестинации