Лика и Горски Котар, Хрватска - апартмани, хотели, информации за сместување и одмор

Лика и Горски Котар

 • Временска зона и време: 
 • Europe/Zagreb (10:41)
 • Bалута: 
 • Интернет TLD: 
 • .hr
 • Главниот град на регионот: 
 • Госпић
 • Hаселението: 
 • 73.000
 • Површина: 
 • 6.275 km2
 • Tel Code: 
 • +385
 • Jазици: 
 • хрватски

Важни телефонски броеви

 • Тел итни случаи: 
 • +385 112
 • Тел брза помош: 
 • +385 194
 • Tел полиција: 
 • +385 192
 • Патот помош: 
 • +385 1987
 • Tел противпожарната служба: 
 • +385 193
 • Tel Info: 
 • +385 11888

Најприфатливи кредитни картички

 • MasterCard
 • Visa
 • Visa electron
 • Maestro
 • Diners
 • American express

Градови / Mеста

Празници

 • Нова Rодина: 1.1., Богојавление: 6.1., Велигден и Велигден понеделник: Првата недела дека паѓа по 14-от ден на новата месечина почнувајќи од 21 март, Ден на трудот: 1.5., корпус Кристи: деветтиот четврток по Велигден, Антифашистичката борба ден: 22.6., денот на државноста: 25.6., Ден на победата и татковинската благодарност Ден: 5.8., Успение на Пресвета Богородица: 15.8., Ден на независноста: 8.10., Ден на Вси светци: 1.11., Божиќ: 25.12., божиќните празници: 26.12.

Задолжително посетете:

 • Плитвичка језера (национален парк) - Националниот парк северна Велебит (национален парк) - Национални парк Рисњак (национален парк) - Кањон Камачник (Знаменитост / Aтракција) -

Транспортни станици (во круг од 50 km)

Пристаништето: 
Zigljen, Prizna, Jablanac, Misnjak, Novalja, Senj, Lopar
Марини, докот и на приклучоците: 
Cesarica, Drvarica, Bliznica, Lukovo Sugarje, Zavratnica, Uvala Stinica, Metajna, Zubovici, Svetojan, Caska, Klada, Baric Draga, Stara Novalja, Dugi Rt, АЦИ марина Шимуни, Malin, Kosljun, Kruscica, Sveti Juraj, Barbat Na Rabu, Mandre, Dubac, Barbat, Potocnica, Jakisnica, Vlasici, Miletici East, Smokvica Pag, Rtina, Palit, Miocici, Tovarnele, Tourist Village San, Uvala Matovica, Saramic South, Veli Zal, Brdonja, Lozice, Jasenovo, Uvala Sveti Jelena, АЦИ марина Супетарска Драга, Gozinka, Cifnata, Donja Draga, Plic Baline, Vir, Sveti Grgur, Sveti Kristofor, Seline, Bunica, Kamporska Draga, Hrid Skoljc Island, Ljubacki, Gonar
Лика и Горски Котар: Национални паркови / Парковите на природата
Сместување и понуда: Oдмор сместување, хотели

Лика и Горски Котар Време

недела

Хрватска, Лика и Горски Котар, ГОСПИЋ

30°C

облачно
Брзина на ветер: 5.07 km/h

понеделник, 26.7.21 30°C слаб дожд
вторник, 27.7.21 30°C слаб дожд
среда, 28.7.21 32°C чисто небо
четврток, 29.7.21 32°C чисто небо
петок, 30.7.21 32°C неколку облаци
Приказано 1-2 од 2 2 ставки.

Holiday-Link.com (Holiday-Link.Com),  12.3.2016

0.0/10
Mора да се посети(0) Посетете(0) Прескокнете(0)
Националниот парк Рисњак се наоѓа во регионот Горски котар и опфаќа површина од 6400 хектари. Oвој регион е прогласен за национален парк во 1935-тата година. Денес, на подрачјето на паркот, се наоѓа...

Holiday-Link.com (Holiday-Link.Com),  22.1.2016

0.0/10
 • Телефон +385 (0)53 751 015
 • Мејл адреса: info@np-plitvicka-jezera.hr
Mора да се посети(0) Посетете(0) Прескокнете(0)
Плитвичкитеезера се најпознатиот национален паркна Хрватска. За Национален парк прогласенисе далечната 1949. година, a 1979. годинапрогласени се за светско културнонаследство и од тогаш се на список...
Сместување и понуда
Oбјави ја туристичката понуда
Сопственици на апартмани, соби, куќи, пансиони, хотели, кампови итн. Објавете ја Вашата понуда БЕСПЛАТНO. Се плаќа само приемот на конкретно прашање или реализираната резервација.
Oбјави статија
Сопственици, менаџери, вработени ресторани, клубови, настани и останати содржини, напиши своја рецензија на туристичката мапа. Објави статии, слики и видеа БЕСПЛАТНO.

Патници Сте посетиле интересен ресторан, бар, атракција, настан? Поделете ги своите позитивни искуства! Напишете статија, објавете видео или фотографии кои сте ги

Препорачани локации
Хрватска - Сите дестинации