​Ценовник на услуги


За корисниците/посетителите /гостите Holiday-Link.com е во потполност бесплатен. Holiday-Link.com не наплатува никаков трошок на резервазија или праќање на побарувања за посетителите/koрисниците на порталот.

Сите презентации кои некој од сопствениците, вработениците или посетителите на одредената туристичка содржина сакаат да ги напишат на Holiday-Link.com се апсолутно и трајно бесплатни. Тоа се однесува на категории ресторан, ноќен или диско клуб, бар/паб, евент, знаменитост, музеј/галерија/опера/театар, продавници/услуги, национални паркови/паркови на природа, плажи, скијалишта, екскурзиски дестинации, фаст фуд/слаткарници, фестивал, зоолошка градина/аквариум, казино, парк/градина.

Снабдувачите на туристички услуги го плаќаат користењето на порталот според доле наведените цени. Под снабдувач се подразбираат личностите кои нудат следни туристички услуги за корисниците на порталот: приватно сместување, хотели, чартер и други бродови, крузери и мини крузери, кампови, циркуларни тури и програми, екскурзии/разгледувања.

Ценовник на услуги за снабдувачите на туристички услуги:

Holiday-Link.com е маркетиншки портал па се наплатува само конкретно побарување/мејл кое снабдувачот го примил од страна на корисникот на порталот, преку контакт форма на порталот Holiday-Link.com, за услуга која е понудена и презентирана преку порталот. Holiday-Link.com не им наплатува никаква провизија од продажбената цена на снабдувачите, ниту трошок за резервација на корисниците/гостите според овој модел на соработка.

Побарување за резервација на сместувачки единици апартман и соба до 3 кревети, вклучувајќи ги и помошните кревети-3,00 Евра. За секој дополнителен кревет цената се зголемува за 0,50 Евра.

Побарување за резервација на сместувачкаединица куќа за одмор и мобилна куќичка до 4 кревети, вклучувајќи ги и помошните кревети-4,00 Евра. За секој дополнителен кревет цената се зголемува за 0,50 Евра.

За сместувачка единица чартер брод-4,00 Евра.

За сместувачка единица камп парцела/капм приколка/кампер-3,00 Евра.

За сместувачка единица кабина/мини крузер и крузер-4,00 Евра.

КОРИСНИЦИТЕ НЕ МОЖАТ ДА ПРАЌААТ ПОБАРУВАЊА ЗА БЛОКИРАНИ КАЛЕНДАРСКИ ТЕРМИНИ и таквите побарувања не влегуваат во калкулација. Снабдувачот може да го одреди денот на доаѓање на гостите, на пример, сабота, и тогаш може да прима побарувања за пристигнување исклучително во сабота. Снабдувачот може да одреди минимален престој и во тој случај може да прима побарувања за пократки периоди од минималниот престој.

Блокирањето на зафатените термини е должност на снабдувачот, за да не прима побарувања кои не можат да се реализираат, доколку тоа не го направи, должен е да ги плати и тие побарувања.

Побарувањето се наплаќа без разлика да ли снабдувачот ја договорил резервацијата или не. Ако од 5 побарувања се реализира 1, маркетинг преку Holiday-Link.com апсолутно вреди и најефтин е на маркетот.

Доколку не ги реализирате запримените побарувања, размислете за подобрување на презентацијата/подобри слики или видеа или за намалување на цената.
Снабдувачите требаат точно да ги презентираат креветите инаку нема да добиваат побарувања кои можат да се реализираат.

ДДВ е вклучен во цената. Holiday-Link.com д.о.о сеуште не е во системот на ДДВ
За билансот ќе се користи средниот курс на денот на издавањето на сметката.

Oбјави ја туристичката понуда
Сопственици на апартмани, соби, куќи, пансиони, хотели, кампови итн. Објавете ја Вашата понуда БЕСПЛАТНO. Се плаќа само приемот на конкретно прашање или реализираната резервација.
Oбјави статија
Сопственици, менаџери, вработени ресторани, клубови, настани и останати содржини, напиши своја рецензија на туристичката мапа. Објави статии, слики и видеа БЕСПЛАТНO.

Патници Сте посетиле интересен ресторан, бар, атракција, настан? Поделете ги своите позитивни искуства! Напишете статија, објавете видео или фотографии кои сте ги