Национални паркови / Парковите на природата - Хрватска

Приказано 1-5 од 25 ставки.

Holiday-Link.com (Facebook page),  4.4.2017

0/10
  • Address: Trg Ivana Pavla II. br. 5
  • Телефон +385 22 201 777
  • Мејл адреса: info@npk.hr
Mора да се посети(/) Посетете(/) Прескокнете(/)
Основан со цел за зачувување на исклучителни природни и културно-историски карактеристики на реката Крка, Националниот парк Крка е дом на уникатен травертин водопади и други вредни геоморфолошки и хи...

Holiday-Link.com (Google places),  25.9.2019

0/10
  • Address: Paklenička ul. bb, Starigrad
Mора да се посети(/) Посетете(/) Прескокнете(/)
Поради уникатните природни одлики, прекрасните шуми и извонредните геоморфолошки структури, областа на Велика и Мала Пакленица беше прогласена за национален парк во 1949 година. Главната причина за п...

Holiday-Link.com (Google places),  1.9.2019

0/10
  • Address: PRISTANIŠTE 2, Goveđari
  • Телефон +385 20 744 041
Mора да се посети(/) Посетете(/) Прескокнете(/)
Националниот парк Мlет е најстарата морска заштитена област на Средоземното Море и ги воодушеви своите бројни посетители 59 години со бои и мирис на недопрена природа. Паркот е основан на 11 ноември...

Holiday-Link.com (Google places),  2.7.2019

0/10
Mора да се посети(/) Посетете(/) Прескокнете(/)
Атрактивен лавирен лавиринт го прави ридот Копара магичен. Првите цвеќиња на млади грмушки привлекуваат не само вредни пчели, туку и други посетители, како што се туристите кои се многубројни летни в...

Holiday-Link.com (Google places),  22.5.2019

0/10
  • Address: Makarska
Mора да се посети(/) Посетете(/) Прескокнете(/)
Полуостровот Свети Петар е мал полуостров на влезот во градското пристаниште. Тоа е градски парк со долга шеталиште и плажи. Полуостровот ви овозможува да уживате во прекрасната природа и прекрасниот
Сместување и понуда
Oбјави ја туристичката понуда
Сопственици на апартмани, соби, куќи, пансиони, хотели, кампови итн. Објавете ја Вашата понуда БЕСПЛАТНO. Се плаќа само приемот на конкретно прашање или реализираната резервација.
Oбјави статија
Сопственици, менаџери, вработени ресторани, клубови, настани и останати содржини, напиши своја рецензија на туристичката мапа. Објави статии, слики и видеа БЕСПЛАТНO.

Патници Сте посетиле интересен ресторан, бар, атракција, настан? Поделете ги своите позитивни искуства! Напишете статија, објавете видео или фотографии кои сте ги

Препорачани локации
Хрватска - Сите дестинации