Национални паркови / Парковите на природата - Хрватска

Приказано 21-25 од 25 ставки.

Holiday-Link.com (Holiday-Link.Com),  28.1.2016

0/10
  • Телефон +385 23 377 096
  • Мејл адреса: telascica@telascica.hr
Mора да се посети(/) Посетете(/) Прескокнете(/)
Eдно од најубавите места во Хрватска, на Јадранското море, е паркот на природата Телашќица. Се наоѓа на долгиот остров. Телашќица е голем залив, долг околу 8 km a најширок околу 1, 6 km. Се состои о...

Holiday-Link.com (Holiday-Link.Com),  22.1.2016

0/10
  • Телефон +385 31 445 445
  • Мејл адреса: prijemni.centar@pp-kopacki-rit.hr
Mора да се посети(/) Посетете(/) Прескокнете(/)
Се наоѓа во копнениот дел на Хрватска, во регионот на Славонија и Барања, на североисточната граница на Хрватска со Србија и Унгарија. Националниот парк граничи со реките Драва и Дунав. Копачки рит, в...

Holiday-Link.com (Holiday-Link.Com),  22.1.2016

0/10
  • Телефон +385 (0) 52 525 888
  • Мејл адреса: brijuni@np-brijuni.hr
Mора да се посети(/) Посетете(/) Прескокнете(/)
Националниотпарк Бриони е мал ерхипелаг од островиведнаш до брегот на Истра и во близинана градот Пула.Составен еод 14 острови со вкупна површина 40 km 2(Велики Бриони, Maли Бриони, Св.Марко,Газ, О...

Holiday-Link.com (Holiday-Link.Com),  22.1.2016

0/10
  • Телефон +38523369155
  • Мејл адреса: np-paklenica@paklenica.hr
Mора да се посети(/) Посетете(/) Прескокнете(/)
Просторот на голема и мала Пакленица далечната 1949. година, прогласен е за национален парк, поради зачувување на најголемото шумско подрачје на северна Далмација (црн бор и букови шуми). Поголемиот

Holiday-Link.com (Holiday-Link.Com),  22.1.2016

0/10
  • Телефон +385 (0)53 751 015
  • Мејл адреса: info@np-plitvicka-jezera.hr
Mора да се посети(/) Посетете(/) Прескокнете(/)
Плитвичкитеезера се најпознатиот национален паркна Хрватска. За Национален парк прогласенисе далечната 1949. година, a 1979. годинапрогласени се за светско културнонаследство и од тогаш се на список...
Сместување и понуда
Oбјави ја туристичката понуда
Сопственици на апартмани, соби, куќи, пансиони, хотели, кампови итн. Објавете ја Вашата понуда БЕСПЛАТНO. Се плаќа само приемот на конкретно прашање или реализираната резервација.
Oбјави статија
Сопственици, менаџери, вработени ресторани, клубови, настани и останати содржини, напиши своја рецензија на туристичката мапа. Објави статии, слики и видеа БЕСПЛАТНO.

Патници Сте посетиле интересен ресторан, бар, атракција, настан? Поделете ги своите позитивни искуства! Напишете статија, објавете видео или фотографии кои сте ги

Препорачани локации
Хрватска - Сите дестинации